Domaine Verdant - Oregon
Ron Sanchez laver noget at det bedste vin i verden hvis du spørger os. Ron tilhører den gruppe der smager på sin vin og først sender ud når han syntes den er perfekt. Det resulterer i total velafbalanceret vin, som har den helt komplekse og kontrolleret finish. Der kommer i grove træk intet ud af hans kælder, som ikke har været testet for release adskillige gange - om det så tager 3 eller 7 år, det er ikke det der skal betyde noget.
Du kan smage passion
Kan du smage "passion"? Ja det kan du godt! Her hos os er vi overbeviste om at passion kan smages, og den fornemmelse får vi betydeligt når vi smager Rons vin. Der er lagt arbejde i dyrkningen af druerne, som håndhøstes herefter vinificeret efter Rons smag.
Domaine Verdants vinmarker er beliggende i hjertet af Yamhill-Carlton AVA, en af de førende Oregon pinot noir AVA'er defineret i den meget større Willamette Valley AVA. Beliggende cirka en time sydvest for Portland, Oregon, er Yamhill-Carlton AVA hjemsted for nogle af Oregons ældste og bedst kendte pinot noir-vinmarker og vingårde.
Mikroklima
Domaine Verdants moderat skrånende, sydvendte vinmarker ligger i en højde af 80 til 100 meter over havets overflade. Vingårdens moderate højde og placering hjælper med at give en cyklus af dag- og nattemperaturer, der er ideel til smags-, aroma- og farveudvikling i deres pinot noirs og chardonnays. I løbet af vækstsæsonen varierer dagtemperaturerne typisk fra midten af 23 til 29 grader, mens nattetemperaturerne varierer fra 12 til 18 grader. Den moderate dagtemperaturer er typiske for somre i Willamette-dalen. En brise som kommer fra Stillehavet, der regelmæssigt bevæger sig gennem et hul i kystområdet af bjerge kendt som Van Duzer-korridoren, bringer kølige havbrise hen over ders vinmarker og forhindrer ophobninger af eftermiddagsvarme der kan forringe de delikate processer af smags- og farveudvikling i pinot og chardonnay druer. Den tilfældige kombination af moderat varme i dagtimerne og med kølige eftermiddage og aftener i vinmarkerne bringer en dybde og delikatesse af pinot- og chardonnay-smag, der gør vinene eftertragtede af ønofile over hele verden.
Terroir
Domaine Verdants moderat skrånende, sydvendte vinmarker ligger i en højde af 80 til 100 meter over havets overflade – en højde med særlige geologiske konsekvenser for vores vine. Jorden gennem det centrale Willamette Valley i Oregon er generelt sedimentær jord fra gamle havbunde, der er løftet op med de tektoniske pladebevægelser, der skabte kystbjergene og bakkerne i Stillehavets nordvestlige USA. Efter den sidste istid for omkring 12.000 år siden, en katastrofal begivenhed kaldet Missoula-floden imidlertid en gletsjersø på størrelse med en af nutidens store søer sprænge sin dæmning af gletsjervand og sendte en mur af smeltet gletsjervand i en bredde og højde af flere hundred meter. Det er hvad der i dag er Columbia River-søen. Den massive oversvømmelse bragte jord og granit fra bjergene i Montana og Idaho, sammen med pulveriseret træ fra oversvømmede skove undervejs, til den naturlige sø, der nu er besat af Portland, Oregon og bakkeområderne syd for Portland. Missoula-floden nåede det, der nu er Yamhill-Carlton AVA og toppede i en højde af omkring 97 meter på stedet for deres vinmarker. Toppen af Missoula-floden på det, der skulle blive vingårdens placering 12.000 år senere, bragte en unik blanding af meget mineralsk jord og gletsjergrus, der dybt beriger den underliggende sedimentære jord i deres vinmarker. Den resulterende blanding af alluvial og sedimentær jord gør det muligt for Domaine Verdant at lave pinot- og chardonnay-vine med en meget karakteristisk mineralstruktur og finish, som er det perfekte supplement til de intense frugtsmag, som Dijon-klonerne af pinot noir, pinot blanc, pinot gris og chardonnay giver.
Ron Sanchez
Our Vineyards and Our Vines
Originally planted in 1998-1999, our 10 acres of vineyards are amongst the oldest plantings in the Yamhill-Carlton AVA and include only classic Dijon clones of pinot noir and chardonnay, as well as selected European clones for pinot blanc and pinot gris.
Pinot Noir
Our seven and a half acres of pinot noir vines are divided roughly equally among Dijon clones 113, 114,115, 777, and Pommard. This palette of classic Bourgogne pinot types enables us to make exceptional single-varietal wines that beautifully express the distinctive character of each clone as it develops each season in our vineyards, as well as carefully selected blends of clones that express the unique microclimate and terroir of our Yamhill vineyards each season.
Pinot Blanc and Pinot Gris
Our small plantings of pinot blanc (Weissburgunder clone) and pinot gris (Colmar clone) — approximately 1⁄4 acre each – are dedicated to limited-quantity production of barrel-aged, single- varietal white pinot wines that artfully elicit the delicate fruit and floral characters that only attentive cultivation and winemaking can achieve with these classic European varietals.
Chardonnay
Our two acres of chardonnay include Dijon clones 76, 96, and 548, a portion of which were also planted in 1998-1999. The pairing of Dijon clones 76 and 96 from our vineyards yields chardonnay wines with stunning depth of stone fruit and tropical fruit flavors, complemented by a cleansingminerality on the finish conferred by our sedimentary and alluvial soils. Our Dijon clone 548 vines, planted in 2015, are slated for single-varietal chardonnay wines beginning in 2019.
Our Viticulture
Our viticultural practices are founded on our deep commitments to the quality of our wines and to the preservation and enhancement of Oregon’s beautiful natural environment.
Quality as the Only Priority
As our friends and fellow winemakers in Bourgogne have long said, we believe that great wines are made in the vineyard. In our Domaine Verdant vineyards, we have only one priority: the growing of grapes that will produce wines that are consistently recognized as among the very best in the world. To that end, we have created a “culture of viticulture” in which everyone who works in our vineyards understands and lives out our commitment to growing the highest-quality grapes for our wines. What that means in practice is that in our vineyards we always choose quality over quantity and quality over economy or expediency. As a result, we spare no expense in our efforts to bring out the very best that each varietal and clone can develop in our vineyards.
Our Commitment to the Environment
Unlike some viticultural areas in the increasingly consolidated and corporatized global wine industry, Oregon wines are still largely made by dedicated small producers who live on their wine estates and who are deeply committed to preserving Oregon’s beautiful natural environment. We share that commitment, and we follow through on our commitment by being LIVE-certified sustainable and Salmon-Safe since 2012, viticultural practices that contribute to the sustainability and biodiversity of our natural environment.