
Weinhaus Hauck
Beliggenhed: Bermersheim vor der Höhe, Rheinhessen
Vinmagere:
Drives idag af Heike og Heinz‑Günter Hauck med bistand fra næste generation (Jana Hauck) - Over 300 års vintradition
Bæredygtighed:
Fokus på naturvenlig, bæredygtig drift, begrænsede udbytter, dækningsafgrøder (cover crops), organisk gødning ved jordrester.
Arealer:
ca. 30 ha
Marker: Ensheimer Kachelberg, Bermersheimer Klosterberg, Hildegardisberg, Rotenfels

Chiroubles, Beaujolais, Frankrig
Julien Chantreau
Vi elsker Beaujolais-vin fra Julien Chantreau – let, livlig og helt uimodståelig. Druerne vokser højt i Beaujolais’ køligste cru, hvilket giver vinen en frisk og elegant karakter. Her får du saftig Gamay med røde bær, florale noter og et lækkert stenet touch. Det er en vin med charme og energi, som vi bare aldrig bliver trætte af.
Bæredygtighed: Terra Vitis og
HVE-certificeret
Vinificering: Semi-Marceration Carbonic
Marker:
Chiroubles Javernand
(4,5 ha)
Fra den højtliggende Chiroubles med syd-sydøst eksponering, frisk og elegant frugt.
Morgon Corcelette
(3,4 ha)
Dybere, rigere, moden frugt, godt med struktur og typisk Morgon-karakter.

Vinificering
Semi Maceration Carbonique
Semi-macération carbonique er en hybrid vinifikationsmetode, hvor hele klaser spontant gæres i et lukket miljø. De nederste druer knuses under vægten og starter en klassisk alkoholisk gæring med naturligt gær. Den resulterende CO₂ skaber anaerobe forhold, som igangsætter intracellulær gæring i de hele druer øverst – altså gæring inde i bærret, uden kontakt med ilt. Resultatet er en vin med intens primærfrugt, lav ekstraktion og minimale tanniner. Klassiske aromaer tæller kirsebær, viol, banan og rød frugt. Teknikken bruges ofte i Beaujolais, men vinder også indpas i naturvin og lette rødvine med fokus på friskhed og drikbarhed.

Druen
Gamay
Julien og resten af vinbønderne i Beaujolais laver rødvin på druen Gamay. Det er en meget floral og frugtig drue som giver utrolig livlig, frugtig og ikke mindst bløde vine. Der er masser af smag og intensitet trods den lyse farve de oftest har - tag ikke fejl her. Du vil hurtigt fange kirsebær, hindbær og i nogle tilfælde lakrids i vinene fra Julien.
Wine for company and parties
Are you in need of wine for your next event?
Of course, we have the wine we advise on, and we can vouch for the quality of each of them.
If you want to hear more about products and possibly the collaboration, write an email to kontakt@sydjyskvin.dk or call +45 22558238 / +45 23117447
We will look forward to helping you 🥂